groeneveld-brillen-slide-oogzorg-1

De beste oogzorg en oogonderzoek bij onze optometrist

Bij Groeneveld Brillen & Contactlenzen kunt u ook terecht voor een optometrist. Optometrie is een relatief nieuw en onbekend vakgebied binnen de oogzorg, waar we u graag meer over vertellen.

Het verschil tussen een optometrist en een opticien
In al onze optiekzaken wordt u altijd gemeten door een mbo-gediplomeerd en gekwalificeerd opticien of contactlensspecialist. Soms kunnen zij echter uw vraag niet beantwoorden en is verder onderzoek noodzakelijk. Dan kunt u terecht in Capelle aan den IJssel bij onze hbo-opgeleide en geregistreerde optometrist. Een optometrist kijkt een stapje verder en onderzoekt ook de gezondheid van uw ogen.

Wat kunt u van een optometrist verwachten?
Een optometrist kan net als een oogarts onderzoek doen. In veel gevallen wordt dit onderzoek door uw zorgverzekeraar vergoed. Voor een optometrisch onderzoek heeft u geen verwijzing nodig van uw huisarts. Na het oogondezoek krijgt u direct de uitslag en als er afwijkingen worden gevonden die verdere behandeling vereisen, dan wordt u naar de juiste specialist doorverwezen. Een optometrist zal nooit zelf medicijnen voorschrijven of oogziektes behandelen.

Kwaliteit
Optometrie is een wettelijk erkend beroep en wordt beschermd; zonder diploma mag de titel niet gevoerd worden. Dit diploma krijg je pas als je de vierjarige hbo-opleiding optometrie met succes hebt afgerond. Sinds 2000 is het beroep van optometrist officieel opgenomen in de wet BIG (wet op de Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg). 

Groeneveld brillen & contactlenzen voldoet uiteraard aan de voorwaarden. Onze optometristen staan ingeschreven in het kwaliteitsregister paramedici. Daarnaast zijn we aangesloten bij beroepsvereniging OVN (Optometristen Vereniging Nederland) en het OCR (Optometristen Collectief Rijnmond), welke nauw samenwerkt met het Oogziekenhuis Rotterdam.

Maak een afspraak
Wilt u uw ogen eens laten controleren door onze optometrist? Maak een afspraak en kom langs bij Groeneveld Brillen en Contactlenzen in Capelle aan den IJssel. Voor meer informatie kunt u mailen naar capelle@groeneveldbrillen.nl

 

 


Lees meer over de zorg voor uw oog


Top